De DS als Gadget Ben je in het bezit van een Nintendo DS? Natuurlijk. Maar kan die van jou dingen laten ontploffen, berichten versturen naar de MI6, of opname-apperatuur opsporen? Het kan allemaal, in de nieuwe film Stormbreaker! Op het witte doek Het is oud nieuws, maar nieuws blijft nieuws. De Nintendo DS zou een rol gaan spelen in de film 'Stormbreaker', gebaseerd op de boeken van Anthony Hor Lees Meer
Mario Kart DS Heb jij een Nintendo DS en ben je op zoek naar een leuke game? Dan ben je op zoek naar mariokart. Deze knotsgekke game wereldwijd enorm populair, en dat is niet voor niets! Mario Kart DS is in principe een racegame, maar is zoveel meer dan dat! Tijdens het racen ben je bezig met het zoeken van maffe objecten, zoals kanonnen en het ontwijken van obstakels, zoals bananenschillen! Het is gegarande Lees Meer
The Sims DS The Sims DS Het is al jaren lang een van de meest populaire spellen voor jong én oud. The Sims biedt je de mogelijkheid om je eigen familie te creëren en hiermee te wonen en leven. Na jaren succes op de pc is The Sims zijn nu ook verkrijgbaar voor de Nintendo DS. The Sims bestaat al jaren en heeft in de afgelopen periode vele edities uitgebracht. We zijn inmiddels aanbeland bij Lees Meer

Pizza met DS

Pizza met DS

Eigenlijk gebeurde het best een tijdje geleden: vrijdag 20 oktober. Vrijdag is de dag dat we met een klein vriendenclubje naar City Plaza gaan, het winkelcentrum van Nieuwegein, waar we ook altijd naar de Pizzeria gaan. Nadat er 5 Cola's en 3 Ice Tea's zijn besteld en een praatje met de ober, komen er twee meisjes binnen en een moeder... met alledrie een DS.

Nieuwe doelgroep bereikt

We mogen de Hemel wel bedanken, Nintendo (betekent laat het geluk aan de hemel over, voor de mensen die dat nog niet wisten) heeft het gedaan, een nieuwe doelgroep bereikt: twee meisjes met allebei een DS Lite en een moeder met een oude roze flappert gaan nadat ze wat drinken hebben besteld een wedstrijd Brain Training doen. Gewoon midden in de pizzeria.

Hoge bomen vangen veel wind

Terwijl wij stiekem de sigaret uit aan het doen zijn van Larby, de ober, denk ik aan de negatieve kant van het succes. Het feit dat Nintendo vast en zeker weer bijna alleen zal staan betekent dat er minder hard moet worden gewerkt door Nintendo om de concurrentie af te slaan en dat betekend minder innovatieve ideeën. En hoe lang zal Nintendo kunnen innoveren?


 

Terug naar de pizzatent waar wij de boel verlaten om een oliebol of zo iets te kopen. Als we langs de fontein lopen zien we nog meer scholieren die vrijdag middag ook een handige tijd vinden om er even op uit te gaan en je raadt het al: daar zaten twee opvallende jongens met een DS, misschien speelde ze wel mee met de meisjes uit de pizzatent aangezien ik ze naar de pizzatent zag kijken. Door de technologische veranderingen wordt gamen steeds meer onbegrensd.

Misschien kunnen onze kinderen straks wel via gamen hun huiswerk doen, of gaan onze kleinkinderen ze eventjes naar Japan met de zoef-zoef mobiel om vrienden te ontmoeten die ze bij het spelen van Metroid Prime Dubble X hebben ontmoet, alles kan. Gamen wordt net zo gewoon als de lamp, als je ziet hoeveel er is veranderd ten opzichte van onze opa's en oma's, misschien is de aarde dan allang vernietigd en zitten we met z'n alle in een ander sterrenstelsel. Gamen zal belangrijker worden, dat denk ik wel. Als je ziet wat voor mogelijk heden de Nintendo DS en Wii bieden, zal er vast meer worden ontdekt.

Als we nog even naar de Dixons te gaan omdat Sisi (ze is Chinees, vandaar die rare naam) een paar iPhone hoesjes wil kopen valt mijn oog op dat de DS games weer helemaal verstopt liggen. Dat is ook weer zo iets: vaak zijn de DS games in minderheid en laten ze maar een paar games zien, allemaal bagger spellen. Dat kan als je het positief bekijkt zijn omdat ze zo populair zijn dat ze als zoete broodjes worden verkocht en dat ze daarom niet mogen opvallen omdat ze niet kunnen bijleveren, of omdat ze zo onpopulair zijn dat ze het laagste plekje verdienen. Wat weer tegenstrijdig is met wat ik die dag merkte in de Pizzeria en bij de fontein.

Als ik thuis kom en wordt opgehaald om een potje te DSen denk ik bij mij zelf: wat maakt het uit, die verkoopcijfers, als je maar lekker kan gamen.

De ouden maken plaats voor de nieuwe